Corien Batalona
Coriennieuw-1

Corien Batalona

Corien is werkzaam als zelfstandig coach, trainer en docent en eigenaar van Bqueen (Doorn). Daarnaast is zij werkzaam als trainer bij de Registeropleiding tot Professioneel Coach van Balansgroep.

Achtergrond
Na mijn studie Bedrijfskunde heb ik diverse commerciële functies vervuld. Tot ik 13 jaar geleden besloot mijn hart te volgen en Psychologie te gaan studeren. In mijn werk kreeg ik de kans om meer ‘met mensen te werken’, maar toch bleef er iets knagen. Als headhunter was ik vooral bezig om mensen te selecteren en hen te beoordelen op wat ze niet kunnen. Uit eigen ervaring weet ik hoeveel waardevoller en mooier het is om naar de (vaak verborgen) kwaliteiten van mensen te kijken. Vanuit die gedachte startte ik met het parttime coachen en trainen van mijn toenmalige collega’s. Inmiddels heb ik mijn roeping gevonden en werk ik fulltime als zelfstandig coach, trainer en docent.

Mijn talent als coach: Ieder mens heeft bepaalde patronen ontwikkeld die helpen om ‘te overleven’. Als coach help ik mensen inzicht te vinden in deze mechanismen én in hun talenten en drijfveren. Vervolgens help ik deze inzichten te vertalen naar concrete mogelijkheden. Voor mij is het fantastisch om te zien hoe iemand zijn patronen kan doorbreken en zijn potentieel kan benutten om daarmee zijn leven een andere wending te geven. Omdat iedereen anders is, zet ik per coachee andere methodieken in. Woorden die bij mij passen: betrokken, motiverend, empathisch, analytisch, resultaatgericht
Mijn talent als trainer: Mijn hele leven staat in het teken van leren en mezelf blijven ontwikkelen. Als trainer vind ik het geweldig om mijn kennis en ervaring over te kunnen brengen op anderen en bij te dragen aan hun persoonlijke groei en ontwikkeling.

Mijn binding met Balansgroep: Na mijn studie Psychologie had ik behoefte aan meer praktische kennis op het gebied van coachen. Daarom heb ik de Registeropleiding tot Professioneel Coach bij Balansgroep gevolgd. Wat mij aanspreekt in deze opleiding is de mix van theorie en praktijk, en de veelheid aan coachmethodieken die je krijgt aangereikt. Ik vind het mooi om een bijdrage te kunnen leveren aan een opleiding waar ik zelf heel enthousiast over ben. Daarnaast maak ik graag deel uit van een team van bevlogen collega’s, met wie ik de liefde voor het coachvak deel.

Quote: ‘Hoe meer je van jezelf kunt laten zien, hoe meer er is om van te houden.’