Opleiding Relatiecoach

De opleiding tot Relatiecoach is een praktijkgerichte coachopleiding om zowel koppels als individuen te leren begeleiden op het gebied van relaties. Dat kan een liefdesrelatie betreffen, maar ook zakelijke relaties, zoals mededirecteuren.
Je leert mensen inzicht te geven in zichzelf, in hun behoeften en in hun gedrag in de relatie. Verschillen tussen man en vrouw, transparante communicatie, balans tussen autonomie en verbinding, patronen en dynamiek in de relatie zijn belangrijke onderdelen van de opleiding.
Algemeen
In het kort - op locatie
Aantal lesdagen:
5 dagdelen van 13:00-17:00
Duur:
5 maanden
Studiebelasting:
200 uur
Leslocatie:
Driebergen
Accreditaties:
KTNO, BATC
Kosten:
€ 1.750,-
STAP subsidie:
€ 1.000,-
Startdata op locatie
Woensdag 18 januari 2023
Locatie: Driebergen
Open dagen
Maandag 26 september 2022
19.00 - 21.00 uur
Online bijeenkomst
Alle opleidingen
Vrijdag 30 september 2022
13.30 - 15.30 uur
Hoofdstraat 181
3971 KL Driebergen-Rijsenburg
Alle opleidingen
Woensdag 12 oktober 2022
20.00 - 21.00 uur
online bijeenkomst
Opleiding Organisatiecoach
Donderdag 20 oktober 2022
19.00 - 21.00 uur
Online bijeenkomst
Alle opleidingenAlgemeen

De beroepsopleiding tot Relatiecoach is een praktijkgerichte opleiding om zowel koppels als individuen te leren begeleiden op het gebied van intieme relaties. Je leert mensen inzicht te geven in zichzelf, in hun behoeften en in hun gedrag in de relatie. Verschillen tussen man en vrouw, transparante communicatie, balans tussen autonomie en verbinding, patronen en dynamiek in de relatie zijn belangrijke onderdelen van de opleiding.

Wat leer je in de opleiding Relatiecoach?

Tijdens deze coach opleiding oefen je met diverse coachmodellen die relevant zijn voor het uitoefenen van het beroep van relatie coach. In deze coachopleiding leert je zowel te werken met koppels als met individuen. In de praktijk betekent dat dat er zowel driegesprekken als individuele gesprekken plaats vinden. En dat je zowel koppels leert te begeleiden als alleenstaanden die relatie zoekend zijn.

Groepsintervisie, literatuurstudie, het zelfstandig uitvoeren van 2 coachtrajecten met 2 koppels en het maken van opdrachten, maken deel uit van de opleiding.

Onderwerpen

 • Uitgangspunten van relatie-coaching
 • Patronen en dynamiek in de relatie
 • De intake, analyse van de sterke en zwakke kanten van de relatie.
 • Opbouw van een relatiecoach traject
 • Communicatie en conflicthantering,
 • Macht, grenzen, identiteit
 • Verantwoordelijkheid, binding, acceptatie.
 • Verschillen man/vrouw.
 • Blokkades en angsten
 • Intimiteit en seksualiteit
 • Liefdevol afscheid, nieuwe relaties

Methodieken en onderwerpen

 • Verbindende Communicatie
 • Dramadriehoek en slachtoffergedrag
 • TA- Trans-Actionele Analyse
 • Systemisch Coachen, opstellingen in de ruimte
 • Oplossingsgericht Coachen
 • EFT-Emotionally Focussed Therapy

Praktisch

De opleiding richt zich op ervaren coaches, counselors, adviseurs en andere mensbegeleiders, die het als hun missie zien positieve energie te laten ontstaan tussen intieme partners. Onze cursisten zijn meestal ouder dan 32 jaar, beschikken over zelfinzicht en levenservaring en hebben een stevige innerlijke balans. In een vrijblijvend intakegesprek wordt van beide kanten bekeken of de opleiding tot relatiecoach een passende keuze is.
Studiebelasting
Voor deze module ligt dit op 150 uur. Dit is inclusief de lesdagen, de sessies met proefklanten en huiswerkopdrachten.

Erkenning

Deze opleiding bezit de volgende accreditaties:
KTNO-KTNO- Registratie en Toetsingsinstituut. Vanwege deze accreditatie kunnen consulten vergoed worden indien klanten een aanvullende zorgverzekering hebben. De zorgverzekering eist dat de coach een diploma medische en/of psychosociale basiskennis heeft dat CPION erkend is. Als coach dien je aangesloten te zijn bij een beroepsvereniging in de aanvullende gezondheidszorg zoals de BATC.

NOBCO 36 PE punten

Lesmateriaal

Je ontvang zowel bij module uitgebreide syllabus; een omvangrijk naslagwerk. Daarnaast ontvangt je bij module 1 en 3 ook een digitale toolkit met vele testen en werkbladen voor de klant. Dit maakt het starten met een coachpraktijk een stuk makkelijker; je hebt immers een ruim gevulde gereedschapskist.

Diplomering

Je ontvangt het diploma Relatiecoach nadat alle opdrachten zijn gemaakt en de praktijktoets met een voldoende is afgerond.

Docent

Christine Bekkenkamp, coach en relatiecoach.

Investering en subsidies

De kosten voor de opleiding Relatie Coach zijn € 1750,-

Dit is inclusief handboek, werkbladen, examen, leeromgeving en arrangement (koffie, thee) en exclusief verplichte boeken. De kosten boeken zijn € 134,-. Vanwege onze CRKBO erkenning is Balansgroep vrijgesteld van btw.
Er zijn soms mogelijkheden om de opleiding geheel of gedeeltelijk betaald te krijgen via de werkgever. Dit is een UWV erkende opleiding.

De STAP-subsidie

Het STAP-budget is van toepassing, dit houdt in dat je € 1000,- per jaar kan ontvangen.

Relatiecoach

voorjaar 2023
op woensdagen

Lestijden: 13:00-17:00u
Leslocatie: Driebergen

dag 2: - 18 januari
dag 2 - 15 februari
Dag 3 - 22 maart
Dag 4 - 12 april
Dag 5 - 19 mei
Nederlandse orde van BeroepscoachesCentrum Post Initieel Onderwijs NederlandCentraal Register Kort BeroepsonderwijsEuropean Mentoring & Coaching CouncilHet NRTO-keurmerk: erkenning voor kwaliteit en professionaliteitKTNO registratie en toetsingsinstituut

Wil je direct inschrijven voor deze opleiding?

Vul het inschrijfformulier in. Vink aan of je gebruik wilt maken van het STAP-budget. Als je gebruik wilt maken van het STAP-budget is het een voorlopige inschrijving. Zodra bekend is of de subsidie is toegekend kan je de inschrijving definitief maken.
Inschrijven

Wil je verzekerd zijn van een plek?

Neem dan kosteloos en vrijblijvend een optie.
Neem een optie

Heb je interesse in deze of een andere opleiding?

Neem contact met ons op om een afspraak te maken.
Naar contactformulier