Opleiding Allround Coach

Een complete en praktijkgerichte coachopleiding waarin je in een jaar het NOBCO/EMCC Practitioner (EQA) en Post-HBO diploma behaald. Na het volgen van deze geaccrediteerde coachopleiding kun jij als zelfstandig coach aan de slag of een coachende rol vervullen in een organisatie.

Deze intensieve coachopleiding is tevens een diepgaand en inspirerend ontwikkeltraject voor jezelf. Start in het voorjaar in Amsterdam, Zwolle, Den Bosch en Utrecht.

Wil je tevens erkend coach worden bij de NOBCO/EMCC? Volg dan parallel aan de opleiding het aanvullende EIA traject. Na afronding van dit traject ontvang je je het internationaal erkende NOBCO/EMCC EIA-certificaat en kun je direct lid worden van de NOBCO.
Algemene info Allround coachopleiding
In het kort - op locatie
Aantal lesdagen:
18 dagen
Lestijden:
10:00 - 17:00
Duur:
11 maanden
Studiebelasting:
350 uur
Leslocatie:
Amsterdam, Zwolle, Utrecht, Den Bosch
Toelating:
Hbo-niveau, minimaal 26 jaar
Aantal:
6-14 studenten
Accreditaties:
NOBCO, Post HBO, KTNO
Kosten:
€ 5.950,-
of in drie termijnen:
€ 2.033,33 per termijn
Optioneel EIA traject:
€ 895,-
STAP subsidie:
€ 1.000,-
In het kort - online
Aantal lesdagen:
16 dd online, 9 dagen op locatie
Lestijden:
19:00 - 21:30
Duur:
12 maanden
Studiebelasting:
350 uur
Leslocatie:
online, plus praktijk op locatie
Toelating:
Hbo-niveau, minimaal 26 jaar
Aantal:
6-14 studenten
Accreditaties:
Post HBO, KTNO
Kosten:
€ 5.500,-
of in drie termijnen:
€ 1.883,33 per termijn
Optioneel EIA traject:
€ 895,-
STAP subsidie:
€ 1.000,-
Score
Startdata op locatie
Vrijdag 14 april 2023
Locatie: Vught
Woensdag 19 april 2023
Locatie: Zwolle
Woensdag 19 april 2023
Locatie: Amsterdam
Vrijdag 21 april 2023
Locatie: Utrecht
Vrijdag 15 september 2023
Locatie: Amsterdam
Vrijdag 15 september 2023
Locatie: Vught
Startdata online
Open dagen
Donderdag 6 april 2023
19.00 - 21.00 uur
Online Bijeenkomst
Alle Opleidingen
Vrijdag 7 april 2023
13.30 - 15.30 uur
Hoofdstraat 181
3971 KL Driebergen
Alle Opleidingen
Maandag 5 juni 2023
13.30 - 15.30 uur
Hoofdstraat 181
3971 KL Driebergen
Alle Opleidingen
Vrijdag 9 juni 2023
19.00 - 21.00 uur
Online
Alle OpleidingenAlgemene info Allround coachopleiding

Deze erkende coachopleiding is zeer een complete beroepsscholing tot coach. Je wordt getraind in het ontwikkelen van een coachende houding, in algemene coachvaardigheden en je leert heel veel coach methodieken. Door de uitgebreide praktijktraining op de praktijkdagen en het onder begeleiding uitvoeren van coachtrajecten, ben je aan het einde van deze opleiding meer dan start bekwaam. Je ontvangt een uitgebreide lesmap en volledige digitaal pakket aan tools, testen en werkbladen, zodat je direct in de praktijk aan de slag kunt. Daarnaast is deze coachopleiding een diepgaand en inspirerend ontwikkeltraject voor jezelf.


Leslocaties

Deze erkende coachopleiding is te volgen in Noord-Holland (Amsterdam), Noord-Brabant (Vught), Utrecht (Driebergen) en Overijssel (Zwolle).

Onze aanpak

Deze opleiding tot coach geeft een uitstekend theoretisch en praktisch fundament voor de professionele uitoefening van het coachvak. De aanpak van de opleiding is eclectisch. Dat wil zeggen dat het beste uit alle relevante stromingen en theorieën op het gebied van coaching aan bod komt. Aan het eind van de opleiding is je rugzak gevuld met een scala aan coachmethodieken. Door deze integratieve benadering zul je als coach kunnen inzetten wat echt bij jou als coach en bij de klant past. Balansgroep biedt een zeer rijk pakket aan methodieken, die intensief getraind worden. Bij alle methodieken hebben we vele werkbladen ontwikkeld, die digitaal beschikbaar zijn voor onze studenten.

Voor wie is deze Allround coachopleiding?

De opleiding Allround Coach is bedoeld voor hbo/universitair opgeleide professionals, die een passie hebben voor het begeleiden van mensen. De coach opleiding op Hbo-niveau heeft een minimum deelnameleeftijd van 26 jaar. Onze instroom bestaat voornamelijk uit mensen die besloten hebben om zich (eventueel naast hun huidige vakgebied) te starten als professioneel coach. Na een opleidingstraject van één jaar (20 lesdagen) ben je in staat als zelfstandig coach te werken, zowel op gebied van personal coaching als op het gebied van loopbaancoaching.

Praktijkgerichte coachopleiding, leren door doen

Inhoudelijke theoretische kennis van het coachvak wordt gecombineerd met het onder begeleiding van de trainer en co-trainer uitvoeren van coachtrajecten tijdens de opleidingsdagen. Je krijgt feedback, je mag uitproberen en fouten maken in een veilige setting. Je leert het coachvak door heel veel te oefenen. Halverwege de opleiding start de student met het begeleiden van twee proefklanten. Dus aan het einde van de opleiding heb je al veel praktijkervaring opgedaan. Verder leer je hoe je een coach praktijk opzet en hoe jij je, met jouw kwaliteiten kunt onderscheiden van andere coaches.

Coachopleiding 2.0

De aanduiding 2.0 betekent dat naast de meer traditionele vormen van coaching, nieuwere methodieken zoals wandel coachen en systemisch coachen een integraal onderdeel vormen van de opleiding.

Het ontwikkelen van een coachende houding

Door je kennis, kunde en eigenheid als coach én als mens, ben je in staat een veilige relatie te bieden, waarbinnen je de klant uitdaagt en stimuleert om te groeien. Dit begint met echt contact maken: vanuit jouw authenticiteit sluit je aan bij de vraag van jouw klant. Met volle aandacht voor en acceptatie vanen alles wat er is. En omdat je de ander niet verder kunt brengen dan je zelf bent, werk je tijdens de opleiding aan je persoonlijke ontwikkeling. Daarom vormen zelfonderzoek en zelfreflectie een belangrijk onderdeel van deze coachopleiding.

Opleiding Loopbaancoach

De Opleiding tot Allround Coach is een goede coachopleiding als je loopbaancoach wilt worden. Wij kiezen ervoor om het vak van de loopbaancoach in te bedden in een breder kader, zodat je loopvragen en persoonlijke ontwikkelvragen in een logische samenhang kunt begeleiden.

Volg deze coachopleiding in twee modules
Het is mogelijk de opleiding Allroundcoach in twee modules te volgen:
Module 1: Coach Basics
Module 2: Professioneel Coach
Nadat module 1 afgerond is, heb je de keuze om door te gaan met module 2 of dat later te doen. Dat mag tot maximaal 3 jaar later. Als je de twee modules heb afgrond ontvang je het erkende diploma Allround Coach.

Maak twee keer gebruik van het STAP-budget
Het voordeel van het modulair volgen van de opleiding Allround Coach, is dat je twee keer gebruik kan maken van het STAP-budget, mits de modules starten in verschillende kalenderjaren.

Vraag het STAP-budget aan, naast het budget van de werkgever.
Vergoed je werkgever een gedeelte van de opleidingskosten? Dan is het mogelijk om daarnaast ook gebruik te maken van het STAP-budget.

Programma Allround coachopleiding

De opleiding bestaat uit 18 lesdagen:
11 theoriedagen, waarvan 1 les online wordt verzorgd.
8 praktijkdagen, waarvan 3 dagen niet op locatie, maar zelfstandig met het subgroepje.
Supervisie en intervisie.
Onder begeleiding van een studiecoach voert de student drie volledige coachtrajecten uit, 1 traject onder onze begeleiding tijdens de praktijkdagen, 2 trajecten zelfstandig thuis. Bovendien ontvangt de deelnemer zelf ook een volledig coachtraject.
Daardoor doe je veel praktijkervaring op en leer je hoe je een coachtraject opbouwt.

Er wordt getraind in de volgende tools, methoden en vaardigheden:

Basisvaardigheden

 • Basis coachvaardigheden en de kunst van het vragen stellen
 • Ethische gedragscode en coachende houding
 • Waarnemen, feedback geven, spiegelen, reflecteren en samenvatten
 • Communicatie en gesprekstechnieken, Grow-Model
 • Fasering van het coachtraject, hoe bouw je een coachtraject op?

Verdiepende coachtools

 • De vier elementen als procesmodel (willen, voelen, denken, doen)
 • Balans Kleurentest; een persoonlijkheidstest (zie website)
 • Kernkwaliteiten en valkuilen; zelfkennis en inzicht
 • Biografisch werken, levenslijnen
 • Geweldloze communicatie,
 • Overdracht en tegenoverdracht
 • Omgaan met weerstand
 • Biografisch coachen
 • Creatiespiraal,
 • Visie/missie en actieplan
 • Resultaat gericht coachen
 • RET-methode, opsporen van negatieve overtuigingen en patronen
 • Stressmanagement en vitaliteitscoaching
 • Competentiegericht coachen, timemanagement
 • Systemisch coachen met tafelopstellingen en vloerankers
 • Wandelcoaching
 • Progressiegericht coachen
 • Loopbaan coaching en beroepskeuze
 • Opzetten eigen bedrijf

Praktische info Allround coachopleiding

De studiebelasting, inclusief lesdagen, bestuderen van boeken en les map, de coachgesprekken en het maken van reflectie verslagen bedraagt minimaal 350 uur. Gemiddeld besteed men 1 dag per week aan de opleiding, inclusief de lesdagen.

Locatie en lesdata

De opleiding start in het voorjaar en het najaar op de volgende locaties: Driebergen, Zwolle, Vught en Amsterdam. Daarnaast hebben we een Blended leergang die plaats vindt in de avond. Bekijk alle lesdata.

Lesmateriaal

De student ontvangt een uitgebreide syllabus; een omvangrijk naslagwerk. Daarnaast ontvangt de student een digitale toolkit met testen en werkbladen voor de klant. Dit maakt het starten met een coachpraktijk een stuk makkelijker; men heeft immers een ruim gevulde gereedschapskist.

Accreditaties

Deze opleiding bezit de volgende accreditaties:
Post–HBO - CPION
NOBCO - Practitioner niveau
EQA - accreditatie op Europees niveau
CRKBO - Register Beroepsopleidingen
KTNO - Registratie en Toetsingsinstituut

De Beroepsopleiding tot Allround Coach is EQA Practitioner geaccrediteerd door EMCC – NOBCO. Na afronding van de opleiding ontvang je dan ook een (internationaal) erkend diploma. Als je je als coach bij de NOBCO wilt registreren, verwijzen we je naar de site van de NOBCO. Daarnaast is de opleiding Post-HBO geaccrediteerd door CPION. Je word je automatisch geregistreerd als Register Coach in het Abituriënten-Register.
Stichting KTNO toetst, accrediteert en registreert scholingen in de natuurgerichte zorg. Op Basis hiervan kunnen consulten soms vergoed worden door zorgverzekering. De meerwaarde van een geaccrediteerde coachopleiding is dat je daarmee zeker weet dat je een kwalitatief goede volgt. Een erkende opleiding maakt je persoonlijke NOBCO certificering een stuk eenvoudiger.

P.E. punten
NOLOC (in aanvraag)

Onze trainers

Onze trainers werken vanuit de drie V's Veiligheid, Vertrouwen, Verbinding. Zij werken zelf als coach en geven veel persoonlijke aandacht. Zij stimuleren, inspireren, helpen studenten eigen kennis en ervaring te integreren en bieden een veilig leerklimaat. Wij werken met ervaren senior trainers. Op de praktijkdagen is er een co-trainer aanwezig, die feedback geeft op de coachgesprekken.

Kosten en subsidies

Het lesgeld bedraagt €5950,- inclusief lesmap, toolkit, arrangement, intervisie, supervisie en persoonlijke studiebegeleiding. Het bedrag is exclusief de aanschaf van verplichte boeken (€ 160,-). Vanwege onze CRKBO-erkenning is Balansgroep vrijgesteld van btw.

De STAP-subsidie is van toepassing, dit houdt in dat je € 1000,- per jaar kan ontvangen. Lees meer over het STAP-Budget.

Direct erkend coach worden?
Behaal parrellel aan de opleiding de individuele erkenning als coach. Schrijf je in voor het EAI traject en ontvang het internationaal erkende EIA NOBCO/EMCC certificaat op practioner- of foundation niveau.
Dit traject houdt in dat je extra begeleiding krijgt bij het compleet maken van je dossier.
Allround Coach
Zwolle

Voorjaar 2023-2024
op woensdagen
Lestijden 10:00u-17:00u


Dag 1 - 19 april- 2023
Dag 2 - 10 mei
Dag 3 - 24 mei
Dag 4 - 14 juni
Dag 5 - 28 juni
Dag 6 - 06 sept
Dag 7 - 13 sept
Dag 8 - 27 sept
Dag 9 - 11 okt
Dag 10 - 01 nov
Dag 11 - 15 nov
Dag 12 - 29 nov
Dag 13 - 13 dec
Dag 14 - 10 jan-2024
Dag 15 - 24 jan
Dag 16 - 07 febr
Dag 17 - 28 febr
Dag 18 - 13 mrt
Allround Coach
Amsterdam

Voorjaar 2023-2024
op woensdagen
Lestijden 10:00-17:00

Dag 1 - 19 apr-2023
Dag 2 - 10 mei
Dag 3 - 24 mei
Dag 4 - 14 juni
Dag 5 - 28 juni
Dag 6 - 06 sept
Dag 7 - 13 sept
Dag 8 - 27 sept
Dag 9 - 11 okt
Dag 10 - 01 nov
Dag 11- 15 nov
Dag 12 - 29 nov
Dag 13 - 13 dec
Dag 14 - 10 jan-2024
Dag 15 - 24 jan
Dag 16 - 07 febr
Dag 17 - 28 febr
Dag 18 - 13 mrt
Allround Coach-Driebergen (Utrecht)
Voorjaar 2023-2024
op vrijdagen
lestijden 10:00u-17:00u


Dag 1 - 21 april -2023
Dag 2 - 12 mei
Dag 3 - 26 mei
Dag 4 - 16 juni
Dag 5 - 30 juni
Dag 6 - 08 sept
Dag 7 - 22 sept
Dag 8 - 06 okt
Dag 9 - 13 okt
Dag 10 - 03 nov
Dag 11- 17 nov
Dag 12 - 01 dec
Dag 13 - 15 dec
Dag 14 - 12 jan-2024
Dag 15 - 26 jan
Dag 16 - 09 febr
Dag 17 - 01 mrt
Dag 18 - 15 mrt
Allround Coach
Vught

Voorjaar 2023-2024
op vrijdagen
Lestijden 1:00u-17:00u

Dag 1 - 14 apr (2023)
Dag 2 - 12 mei
Dag 3 - 02 juni
Dag 4 - 16 juni
Dag 5 - 30 juni
Dag 6 - 08 sept
Dag 7 - 15 sept
Dag 8 - 06 okt
Dag 9 - 13 okt
Dag 10 - 03 nov
Dag 11 - 17 nov
Dag 12 - 01 dec
Dag 13 - 15 dec
Dag 14 - 12 jan-2024
Dag 15 - 26 jan
Dag 16 - 09 febr
Dag 17 - 01 mrt
Dag 18 - 15 mrt
Allround Coach
Amsterdam

Voorjaar 2023-2024
op vrijdagen
Lestijden 10:00-17:00

Dag 1 - 15 sept
Dag 2 - 29 sept
Dag 3 - 13 okt
Dag 4 - 03 nov
Dag 5 - 17 nov
Dag 6 - 01 dec
Dag 7 - 15 dec
Dag 8 - 12 jan
Dag 9 - 02 feb
Dag 10 - 23 feb
Dag 11 - 08 maart
Dag 12 - 22 maart
Dag 13 - 05 april
Dag 14 - 19 april
Dag 15 - 10 mei
Dag 16 - 24 mei
Dag 17 - 07 juni
Dag 18 - 21 juni
Allround Coach-Driebergen (Utrecht)
Voorjaar 2023-2024
op woensdagen
lestijden 10:00u-17:00u


Dag 1 - 08 nov
Dag 2 - 22 nov
Dag 3 - 06 dec
Dag 4 - 20 dec
Dag 5 - 17 jan 2024
Dag 6 - 31 jan
Dag 7 - 12 febr
Dag 8 - 06 mrt
Dag 9 - 20 mrt
Dag 10 - 03 apr
Dag 11- 17 apr
Dag 12 - 15-05
Dag 13 - 05 juni
Dag 14 - 19 juni
Dag 15 - 03 juli
Dag 16 - 04 sept
Dag 17 - 18 sept
Dag 18 - 02 okt
Allround Coach
Vught

Najaar 2023-2024
op vrijdagen
Lestijden 1:00u-17:00u

Dag 1 - 15 sept
Dag 2 - 29 sept
Dag 3 - 13 okt
Dag 4 - 03 nov
Dag 5 - 17 nov
Dag 6 - 01 dec
Dag 7 - 15 dec
Dag 8 - 19 jan 2024
Dag 9 - 02 feb
Dag 10 - 23 feb
Dag 11 - 08 mrt
Dag 12 - 21 mrt
Dag 13 - 05 apr
Dag 14 - 19 apr
Dag 15 - 10 mei
Dag 16 - 24 mei
Dag 17 - 07 juni
Dag 18 - 21 juni

Wil je direct inschrijven voor deze opleiding?

Vul het inschrijfformulier in. Vink aan of je gebruik wilt maken van het STAP-budget. Als je gebruik wilt maken van het STAP-budget is het een voorlopige inschrijving. Zodra bekend is of de subsidie is toegekend kan je de inschrijving definitief maken.
Inschrijven

Wil je verzekerd zijn van een plek?

Neem dan kosteloos en vrijblijvend een optie.
Neem een optie

Meld je aan voor een gratis adviesgesprek

Neem contact met ons op om een afspraak te maken.
Naar contactformulier

Meld je aan voor de open dag

Schrijf je in voor de open dag van je keuze.
Naar inschrijfformulier
Nederlandse orde van BeroepscoachesCentraal Register Kort BeroepsonderwijsKTNO registratie en toetsingsinstituutEuropean Mentoring & Coaching CouncilCentrum Post Initieel Onderwijs NederlandHet NRTO-keurmerk: erkenning voor kwaliteit en professionaliteit