Nieuwsarchief


25APR

Aanvraag STAP-budget op 1 mei 2023

Op 1 mei kan het STAP-budget weer aangevraagd worden. De opleiding waarvoor je het STAP budget aanvraag dient te starten tussen 29 mei 2023 en 1 januari 2024.
3MRT

Aanvraag van het STAP-budget op 17 maart

Helaas lukte het op 28 februari niet om het STAP-budget aan te vragen door een storing bij het UWV. Gelukkig is de storing verholpen. De nieuwe datum voor de STAP-aanvraag is 17 maart. De aanmeldbewijzen van 28 februari zijn geldig. Het minimale termijn van 4 weken tussen aanvraagdatum en startdatum van de opleiding wordt losgelaten.
31JAN

Erkend NOBCO coach worden?

Wil je niet alleen een erkende coachopleiding volgen, maar ook direct erkend coach zijn? Volg dan parallel aan de opleiding het EIA-certificerings-traject. Tijdens de opleiding ontvang je van ons alle begeleiding die nodig is om je dossier af te ronden. Zodra je je diploma hebt behaald, kan je je melden bij de NOBCO/EMCC en ontvang je het internationaal erkende EIA-certificaat op Foundation-of Practioner niveau, afhankelijk van je ervaring.
13DEC

Stap aanvraag van 2 januari wordt overgeslagen

Het kabinet heeft bekend gemaakt dat de eerste aanvraagmogelijkheid voor het STAP-budget 28 februari 2023 wordt. De aanvraag van 2 januari 2023 wordt overgeslagen, omdat er tijd nodig is om maatregelen gericht op het oneigenlijk gebruik te implementeren.
De aanvraag voor het STAP-budget is nu op 28 februari. De te volgen opleiding mag starten vanaf 29 maart.
8OKT

Maak optimaal gebruik van het STAP-budget

Volg de opleiding modulair

Door de diverse opleidingen modulair te volgen, kan je twee of drie keer de STAP-subsidie aanvragen. Dit kan alleen als de modules in andere kalenderjaren starten.

Dit is bijvoorbeeld mogelijk bij de opleiding Allround Coach.
Module 1: Coach Basics
Module 2: Professioneel Coach
Nadat module 1 is afgerond, heb je de keuze om door te gaan met module 2, of dit later te doen. Dit mag tot maximaal 3 jaar later. Als je de twee modules hebt afgerond, ontvang je het erkende diploma Allround Coach.

De opleiding Vitaliteitscoach en de opleiding Relatiecoach zijn eveneens modulair te volgen.

Vraag naast het opleidingsbudget van de werkgever STAP-budget aan

Wat veel mensen niet weten, is dat je naast het budget van je werkgever ook gebruik mag maken van het STAP-budget. Op die manier is vaak de hele opleiding te financieren.
5OKT

Vraag de STAP-subsidie aan per 1 november

Wil je studeren met € 1.000 subsidie? Alle opleidingen van Balansgroep vallen onder het STAP-Budget.

Hoe werkt het inschrijfproces?
  • Vul het inschrijfformulier in en vink aan dat je gebruik wilt maken van het STAP-budget. Dit is een voorlopige inschrijving.
  • Wij sturen je vervolgens het STAP- aanmeldbewijs toe.
  • Vraag op 1 november de subsidie aan bij het UWV.
  • Zodra je bericht hebt gekregen dat de subsidie is toegekend kan je de inschrijving definitief maken.
10AUG

Coachopleiding - online

Ben jij ook zo enthousiast geworden van alle mogelijkheden van online? Heb je een drukke baan waardoor je overdag geen lessen kunt volgen? Heb je de zorg voor jonge kinderen? Dan is onze online-opleiding is voor jou een oplossing. Vanaf oktober 2022 is het mogelijk om een aantal coachopleidingen volledig online te volgen. Deze online coachopleidingen zijn qua programma identiek aan de coachopleidingen op locatie. Onze trainers hebben inmiddels veel ervaring opgedaan met het verzorgen van online lessen en zijn heel enthousiast geworden over de vele mogelijkheden.

De opleidingen die je online kan volgen zijn: Coach Basics, Allround Coach en Coach Expert.