Scholingsovereenkomst met het UWV

Het UWV stelt budgetten van maximaal € 5.000,- beschikbaar voor de financiering van scholingstrajecten voor hun klanten met een arbeidsongeschiktheidsuitkering, een ziektewetuitkering en een werkloosheidsuitkering. Balansgroep heeft een scholingsovereenkomst met het UWV gesloten, waardoor het mogelijk wordt om de UWV-subsidie te ontvangen als je tot een van deze doelgroepen behoort. Informeer bij het UWV over de mogelijkheden.

Regionale subsidies

Sommige steden en provincies geven subsidie bij het volgen van een beroepsgerichte opleiding:

Ontwikkelfonds Regio Zwolle (upgradejezelfregiozwolle.nl, groeivooruit.nl)
Provincies: Drenthe, Gelderland, Overijssel en Flevoland.
Deelnemende Gemeenten: Dalfsen, Zwolle, Zwartewaterland, Steenwijkerland, Staphorst, Raalte, Ommen, Olst-Wije, Kampen, Hardenberg, Westerveld, Dronten, Noordoostpolder, Meppel, De Wolden, Elburg, Hattem, Heerde, Nunspeet en Oldebroek.

Achterhoeks Talentenfonds (opvijver.nl)
Voor werkenden, zzp'ers en werkzoekenden uit de Achterhoek die zich willen scholen in een beroep met toekomstperspectief. Als inwoner van de regio Achterhoek kun je minimaal € 250,- en maximaal € 2500,- krijgen. Werkgevers (ook zzp'ers) krijgen maximaal 50% van de kosten.
Deelnemende gemeenten: Berkelland, Bronckhorst,Doetinchem, Oost Gelre, Montferland,
Oude Ijsselstreek, Winterswijk.

Omscholingssubsidie voor zelfstandigen

Ben je zelfstandig ondernemer en wil je jezelf graag laten omscholen? Dan is er goed nieuws. Sinds kort is er de tijdelijke regeling subsidie scholing richting een kansberoep. Deze subsidie is er niet alleen voor de werkzoekende, maar onder voorwaarden ook voor zelfstandigen.

Studiefonds Stichting Neeltje Buis
Heb je niet de financiële middelen om te gaan studeren? Als de opleiding die je wilt volgen die maatschappelijk relevant is, met perspectief op werk en inkomen of een startkwalificatie, dan kun je een financiële tegemoetkoming aanvragen van maximaal € 2.500,- per jaar via stichting Neeltje Buis.

Rotterdamse scholingsvoucher
Vanaf 1 augustus 2021 mogen vrijwel alle Rotterdammers een scholingsvoucher aanvragen van maximaal € 2500,-. Deze voucher kan je gebruiken om je te laten om-, her- of bijscholen. Wil jij je graag verder ontwikkelen en je kansen op een leuke baan vergroten? Wil jij meer weten over waar je aan moet voldoen om de scholingsvoucher aan te vragen? Op de site van de gemeente Rotterdam kan je alle informatie over de scholingsvoucher vinden. Een van de voorwaarden is dat je een positief scholingsadvies hebt van het Leerwerkloket Rijnmond. Dit advies is er om er zeker van te zijn dat je een geschikte keuze maakt voor een scholing en dat de scholing gaat bijdragen om een nieuwe baan te vinden in een van de kansrijke sectoren in Rotterdam.

Centrum Post Initieel Onderwijs NederlandKTNO registratie en toetsingsinstituutEuropean Mentoring & Coaching CouncilNederlandse orde van BeroepscoachesCentraal Register Kort Beroepsonderwijs