Subsidie

Scholingsovereenkomst met het UWV

Het UWV stelt budgetten van maximaal € 5.000,- beschikbaar voor de financiering van scholingstrajecten voor hun klanten met een arbeidsongeschiktheidsuitkering, een ziektewetuitkering en een werkloosheidsuitkering. Balansgroep heeft een scholingsovereenkomst met het UWV gesloten, waardoor het mogelijk wordt om de UWV-subsidie te ontvangen als je tot een van deze doelgroepen behoort. Informeer bij het UWV over de mogelijkheden.

Regionale subsidies

Sommige steden en provincies geven subsidie bij het volgen van een beroepsgerichte opleiding:

Ontwikkelfonds Regio Zwolle (upgradejezelfregiozwolle.nl, groeivooruit.nl)
Provincies: Drenthe, Gelderland, Overijssel en Flevoland.
Plaatsen: Dalfsen, Zwolle, Zwartewaterland, Steenwijkerland, Staphorst, Raalte, Ommen, Olst-Wije, Kampen, Hardenberg, Westerveld, Dronten, Noordoostpolder, Meppel,
De Wolden, Elburg, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek.

  Achterhoeks Talentenfonds (www.opvijver.nl)
  Voor werkenden, zzp'ers en werkzoekenden uit de Achterhoek die zich willen scholen in een beroep met toekomstperspectief.Als inwoner van de regio Achterhoek kun je minimaal € 250,- en maximaal € 2500,- krijgen. Werkgevers (ook zzp-ers) krijgen maximaal 50% van de kosten.

  Omscholingssubsidie voor zelfstandigen

   Bent u zelfstandig ondernemer en wilt u zich graag laten omscholen? Dan is er goed nieuws. Sinds kort is er de tijdelijke regeling subsidie scholing richting een kansberoep.
   Deze subsidie is er niet alleen voor de werkzoekende, maar onder voorwaarden ook voor zelfstandigen.

   Studiefonds Stichting Neeltje Buis
   Heb je niet de financiële middelen om te gaan studeren? Als de opleiding die je wilt volgen die maatschappelijk relevant is, met perspectief op werk en inkomen of een startkwalificatie, dan kun je een financiële tegemoetkoming aanvragen van maximaal €2.500,00 per jaar via stichting Neeltje Buis.


   Centraal Register Kort BeroepsonderwijsHet NRTO-keurmerk: erkenning voor kwaliteit en professionaliteitNederlandse orde van BeroepscoachesEuropean Mentoring & Coaching CouncilCentrum Post Initieel Onderwijs NederlandKTNO registratie en toetsingsinstituut