Lesprogramma - Balansgroep
Meneer en dame in overleg aan een tafel met laptop, tablet, telefoon en zonnebril

Lesprogramma opleiding Coach Basics

Inhoud en doel van de opleiding


Programma  Praktische info   Lesdata / leslocaties  Inschrijven / kennismaken

 

Bij deze module train je alle algemene coachvaardigheden die nodig zijn om op professionele wijze coachgesprekken te kunnen voeren. De opleiding bestaat uit 10 lesdagen. De helft hiervan zijn theoriedagen. De andere helft zijn praktijkdagen, waarin je het geleerde gaat oefenen in de praktijk. De opgedane ervaring ga je direct toepassen bij twee proefklanten. Daarnaast ontvang je een supervisiegesprek met de trainer, feedback op de proeftrajecten en intervisie. Na het succesvol afleggen van het praktijkexamen ontvang je het certificaat Coach Basics.

Tools, methoden en vaardigheden:

  • De kunst van het vragen stellen, samenvatten en doorvragen
  • De BALANS Kleurentest, een persoonsanalyse
  • Het GROW-model, structuur in het coachgesprek
  • De vier elementen als procesmodel
  • Kernkwadranten
  • Transparante communicatie en feedback
  • Logische niveaus, NLP

 

Lesmap Coach Basics
Je ontvangt een uitgebreide lesmap; een omvangrijk naslagwerk van de behandelde theorieën en werkvormen. Daarnaast ontvang je een digitale toolkit met testen en werkbladen bedoeld voor de klant. Dit maakt het toepassen van de geleerde methodiek in de praktijk een stuk makkelijker; je hebt immers een ruim gevulde gereedschapskist!

Onze Docenten
Onze docenten werken vanuit de drie V’s Veiligheid, Vertrouwen, Verbinding. Zij werken zelf als coach en geven veel persoonlijke aandacht. Zij stimuleren, inspireren, helpen studenten eigen kennis en ervaring te integreren en bieden een veilig leerklimaat. Wij werken met ervaren senior docenten. Op de praktijken is er een co-trainer aanwezig, die feedback geeft op de coachgesprekken. Daarnaast wordt er voor sommige onderdelen gebruik gemaakt van gastdocenten.