Karin van Laatum

Karin (1970) is sinds 2016 werkzaam als zelfstandig coach en eigenaar van KarinCares. Zij geeft gedragsinterventies oftewel leerstraffen aan minderjarigen en werkt daarnaast als Co-trainer en studiecoach voor de opleiding tot Life & Loopbaancoach bij de Balansgroep.

Achtergrond: Ik heb 16 jaar met veel plezier gewerkt met jongeren. De eerste jaren met minderjarige asielzoekers en de laatste 11 jaar ben ik werkzaam geweest bij de Raad voor de Kinderbescherming als spoedwerker op de afdeling strafzaken. In 2015 heb ik een punt gezet achter het werken in de reguliere jeugdhulpverlening en geef ik mijn passie voor het werken met mensen nu vorm als trainer/coach.

Mijn talent als coach: Ik ben van nature zeer open en voel de ander gemakkelijk aan. Ik krijg regelmatig terug dat de ander zich snel op zijn of haar gemak voelt bij mij wat een goede basis vormt voor coaching. Ik heb een vrolijke uitstraling en heb een groot geloof in de mogelijkheden van de ander. Ik heb een enthousiasmerende aanpak om de ander in beweging te krijgen om het beste uit zichzelf te halen en ik word daar zelf ook blij van.

Mijn talent als co trainer: Ik ben een scherpe observator, heel puur in mijn feedback en ik vind het prachtig de studenten de kracht te laten ervaren van de verschillende coachmodellen die in de opleiding aan bod komen.

“Ik ben je grootste fan als je probeert een stap te maken die onwennig voor je is en ik ben de staande ovatie als het lukt”!

Mijn binding met de Balansgroep: Ik heb de opleiding tot Life & loopbaancoach zelf als een enorme verrijking ervaren op meerdere vlakken in mijn leven. Ik heb ingezien hoe belangrijk het is om mijn hart te gaan volgen. De opleiding heeft tevens een grote bijdrage eraan geleverd dat ik vol vertrouwen de stap heb gemaakt naar zelfstandig ondernemer.

Quote: ‘Je moet niet alles geloven wat je denkt.’ Loesje