Wat studenten zeggen

Arno Jonkheer

Arno Jonkheer
Bestuurslid A&O fonds


Op zoek naar een opleiding op het gebied van organisatiecoaching, die zowel praktijkgericht als verdiepend voor mij was, kwam ik op internet de opleiding van de Balansgroep tegen. Gedurende de opleiding wordt, door zowel individueel als in groepsverband te oefenen, veel aandacht besteed aan het toepassen van methoden, technieken en interventies. Hierdoor krijgt iedere deelnemer meer inzicht hoe hij of zij dit zou kunnen toepassen bij zijn of haar eigen opdrachten/werkzaamheden in de praktijk. Ook het werken, naast de opleidingsdagen, in de intervisiegroep heeft een grote toegevoegde waarde, omdat het delen van kennis en ervaring en het reflecteren op elkaars aanpak en inzichten eenieder nieuwe inzichten of een bepaalde bevestiging geeft, waardoor men zich sneller ontwikkelt.
Door het volgen van deze opleiding ben ik een completere organisatiecoach geworden, die meer inzicht heeft gekregen hoe bepaalde doelstellingen binnen de context van de organisatie (beter) kunnen worden bereikt en hoe ik zelf daar een bijdrage aan zou kunnen leveren. Hierdoor heb ik mijn zichtbaarheid en het geen ik voor de organisatie kan betekenen kunnen vergroten. Iedereen die op zoek is naar een goede, intensieve, praktijkgerichte opleiding om echt met organisatiecoaching aan de slag te gaan, wil ik deze opleiding van harte aanbevelen.
"Goede praktijkgerichte organisatiecoaches komen van de Balansgroep".

Selma Busser

Selma Busser
Cinclus Advies en Mediation


De opleiding Organisatiecoach bood mij de mogelijkheid om in 1 opleiding al mijn eerder opgedane kennis en ervaring te bundelen en te versterken. De opleiding heeft mij naast waardevolle contacten en nieuwe interventiemethoden ook vertrouwen gegeven in mijn eigen repertoire en mogelijkheden. Door de intensieve samenwerking met medestudenten en trainer leer je in een prettige omgeving je grenzen te verleggen.
Het allerbelangrijkste wat deze opleiding mij heeft gebracht is dat ik nog meer vanuit mijn overtuigingen en waarden mijn werk doe en doorleef. Ook privé heeft deze opleiding weer duidelijk gemaakt wat voor mij echt belangrijk is. De opleiding is leuk, afwisselend, toegespitst op de behoeftes van de groep en zit logisch in elkaar. De trainster Nanja Mol is ervaren, betrokken en heeft de nodige humor. Een gouden combinatie voor een groep leergierige organisatiecoaches in spé.

Mieke van Ginkel

Mieke van Ginkel
wethouder


Met deze opleiding bij de Balansgroep heb ik een goede basis gelegd voor het starten van een zelfstandige coachpraktijk. Door de opleiding heb ik genoeg kennis, vaardigheden, praktijkervaring opgedaan en daarmee het vertrouwen gekregen om dat te kunnen doen. De combinatie van het gedegen lesmateriaal (toegankelijk beschreven uitgebreide theorie als naslagwerk), veel praktijkoefening, de trajecten met proefklanten en de professionaliteit van de docenten tijdens de lesdagen werkt heel goed. De spin-off is dat de opgedane kennis ook bijdraagt aan mijn persoonlijke ontwikkeling die ik ook kan toepassen in mijn huidige professionele omgeving.
Het NRTO-keurmerk: erkenning voor kwaliteit en professionaliteitEuropean Mentoring & Coaching CouncilKTNO registratie en toetsingsinstituutCentrum Post Initieel Onderwijs NederlandCentraal Register Kort BeroepsonderwijsNederlandse orde van Beroepscoaches