Trust the proces
nieuws

Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van actuele zaken binnen Balansgroep


Trust the proces - 12-02-2018

Ik mag weer van start…….

Op 9 februari was het aan mij de eer om te starten met een nieuwe jaargang van de Registeropleiding tot Professioneel Coach van Balansgroep in Zoetermeer. Iets waar ik als trainer iedere keer weer naar uit kijk! Op de fijne nieuwe locatie, midden in de natuur, heb ik kennis gemaakt met de nieuwe groep. Verschillende mensen, met allemaal andere achtergronden, die de stap genomen hebben om een jaar van vol persoonlijke groei aan te gaan en zich te ontwikkelen tot volwaardig coach!

Wat is jouw motivatie?

De vraag die ik altijd aan iedereen stel is: wat motiveert jou om aan deze opleiding te beginnen? De antwoorden lopen ook in deze groep weer uiteen. Net zo uiteenlopend als de verschillende achtergronden van de deelnemers! Zo was er in een vorige groep een leidinggevende van een medische instelling die haar de artsen en medewerkers binnen de organisatie meer coachend wilde kunnen begeleiden. In een andere groep zat de HRM-manager van een multinational, die een coachpool binnen haar bedrijf ging starten en zich zelf als eerste deelnemer liet opleiden tot professioneel coach. Ook was er nog een personal trainer die mensen naast de begeleiding in sport en voeding ook als life-coach bij wilde staan. Daarnaast zijn er vaak deelnemers die al coachen, maar graag hun kennis en vaardigheden willen verdiepen. Het grappigste vond ik misschien nog wel de dierenarts die er in haar werk achter kwam dat ze het leuker vond om met de baasjes te werken dan met de dieren zelf!

Allemaal mooie mensen, met mooie redenen om aan de opleiding te starten. Allen vol verwachting (en een beetje zenuwachtig) aanwezig op de eerste lesdag. Allen met twijfels: “Kan ik dit wel?” “Wie ben ik om te denken dat ik coach kan zijn?” Op zo'n eerste lesdag zie ik ze de eerste stappen op het coachpad zetten, zie ik hun zelfvertrouwen groeien en zie ik ze ervaren hoe mooi het coachvak is!

Ontwikkeling tot coach

De kracht van de opleiding bij Balansgroep is dat de jaargang zorgvuldig is opgebouwd. De inhoud van de leergang is dusdanig, dat de studenten zich in een vlot tempo, maar toch geleidelijk aan en bijna ongemerkt steeds verder ontwikkelen. Alle theorie die geleerd wordt, wordt ook geoefend. Vanaf de eerste praktijkdag begin je al met coachen en pas je direct in het coachtraject toe wat je eerder geoefend en geleerd hebt. Een transfer van kennis, vaardigheden en inzicht naar de praktijk! Van een (on)bewust (on)bekwame deelnemer groeien naar een bewuste en bekwame coach!

Wat veel mensen zich niet realiseren, als ze aan de opleiding beginnen, is dat ze gedurende het opleidingsjaar, naast deze gestage professionele ontwikkeling, ook een behoorlijke persoonlijke ontwikkeling door maken! Door het leren van de theorie en het werken met de verschillende coachinstrumenten kom je ook jezelf tegen. Je leert jezelf kennen en je groeit als mens! Hoe mooi, want als coach neem je jezelf mee als instrument in het coachproces.

Zowel deze professionele als persoonlijke ontwikkeling kan soms best pittig zijn. Binnen Balansgroep hechten we waarde aan een warme en veilige omgeving. Een omgeving waarin mensen deze ontwikkeling door kunnen maken, daarbij individueel begeleid door de trainer en co-trainer, zowel bij de thuis-opdrachten als tijdens de praktijkdagen. Alles binnen Balansgroep is gericht op groei!

Trust the process!

Dus “trust the process”! Al vele jaren levert Balansgroep op deze wijze aan het eind van het leerjaar weer vele professionele en all round coaches op die ieder voor zich vol vertrouwen vanuit hun eigen identiteit anderen kunnen gaan helpen op hun levenspad. En dát is wat mij als trainer motiveert!

_EYE2971_preview