Een jaar later....
nieuws

Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van actuele zaken binnen Balansgroep


Een jaar later.... - 20-02-2018

Een jaar geleden sloot Tanja Verhoeven haar opleiding tot coach af. Het was een bijzonder jaar waarin heel intensief gewerkt is. Hoe gaat het nu, een jaar later, met haar? 

  • Een jaar geleden heb je de coachopleiding bij Balansgroep afgerond, hoe gaat het nu met je?

Het gaat heel goed met me. Zowel privé als in mijn werk. Ik blijf dichter bij mijzelf, geef eerder grenzen aan, stel meer prioriteiten, ben naar anderen coulanter, kortom veel minder stress en hierdoor genieten van hetgeen ik heb en kan doen. Ook in werk zet ik hetgeen ik in de opleiding geleerd heb in in 1 op 1 gesprekken maar ook in teamoverleg.

  • Wat heeft de opleiding jou gebracht?

Heel veel. De hele persoonlijke groei die ik doorgemaakt hebt en inzichten en kennis die ik in het opleidingsjaar heb opgedaan. De opleiding ben ik gaan doen toen in werkeloos was, zelf mijn baan opgezegd en dat was de eerste stap. Daarna de opleiding gaan doen en dit was een mooie tweede stap die het hele persoonlijke groeiproces verder door zette. Door het doorgemaakte traject van de opleiding merk ik nu dat ik veel beter in mijn kwaliteiten zit, ze meer gebruik, alert ben voor de valkuilen en merk ook dat ik meer vertrouwen heb(ik hoef bijv. nu niet meer vast te hebben staan of ik wel of niet nog coachpraktijk start maar kan het laten komen zoals het komt en dat kon ik voorheen niet, kan meer op zijn beloop laten en ben hierdoor minder strikt/star naar mijzelf en anderen).Ik kan meer loslaten en overlaten aan anderen!Ik kan door het hele doorgemaakte proces nu meer genieten van het leven, heb meer energie!

  • Ben je gaan doen wat je wilde doen?

Ik wilde naast mijn baan die ik kreeg net nadat ik de opleiding gestart was, ook een eigen praktijk opzetten omdat ik het coachen in een heel traject heel leuk vind. Naarmate de tijd verstreek bleek er meer tijd voor nodig om een eigen praktijk op te zetten en dat was lastig te combineren met mijn huidige baan. In mijn huidige baan kreeg ik ook steeds meer coachtaken waardoor de eigen praktijk wat op de achtergrond is gekomen. Ik zeg met opzet achtergrond omdat ik zeker niet uitsluit dat nog een keer op te pakken. Ik maak nu even de bewuste keus eerst mijn taken en functie op mijn werk goed aan te pakken en daarnaast privé ook tijd te hebben voor andere dingen.

  • Hoe kijk je terug op de opleiding?

Ik kijk met heel veel plezier terug op het jaar opleiding. We hadden een hele fijne groep die veel respect had voor elkaar en elkaar hielp daar waar het kon. Ik heb me heel erg op mijn gemak gevoeld in deze groep en mede daardoor het proces doormaken en kwetsbaar te zijn. Ik heb ontdekt dat ik nog veel meer zou willen leren! Ik had het veel eerder moeten doen!

  • Waar heb je nog steeds profijt van?

Van het hele doorgemaakte persoonlijke groeiproces en van de verworven kennis en inzichten en vaardigheden die ik zowel privé als in mijn werk kan inzetten. Ik sta daarmee anders in het leven en geniet daar zelf heel erg van maar kan nu ook meer voor anderen betekenen.