Leonie K├Ânnen
Leonie-1

Leonie Können

Leonie Können heeft een eigen coachpraktijk in Dordrecht (Profcoaching Jij & Ik) en is werkzaam als Life- en loopbaancoach. Ze is verbonden aan Balansgroep als co-trainer en studiecoach bij de Registeropleiding tot professioneel coach.

Achtergrond: “Ik ben aan de Universiteit Utrecht afgestudeerd als meester in de rechten. Vervolgens heb ik lange tijd in de bestuursrechtspraak gewerkt. Onder meer heb ik bij de Raad van State jarenlang met veel plezier juristen gecoacht, opgeleid en aangestuurd. Ik vond het steeds weer een voorrecht om een bijdrage te mogen leveren aan de ontwikkeling die jonge juristen doormaakten. Na verloop van tijd kreeg ik behoefte aan verdieping van mijn coachvaardigheden. Bij Balansgroep heb ik mij bijgeschoold tot professioneel coach. Ik vind het prachtig dat ik nu als coach kan bijdragen aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van anderen. Dat geeft mij grote voldoening.”

Mijn talent als coach: “Zonder oordeel luisteren, effectief spiegelen en de kern weten te raken zijn kenmerkend voor mij. Ik schakel gemakkelijk, leg snel verbanden en weet te inspireren tot nieuwe gezichtspunten die ertoe doen. Mijn aanpak is gedegen en altijd gericht op zelfinzicht en zelfredzaamheid. Warmte en empathie combineer ik met een doeltreffend analytisch vermogen. Ik bouw snel een vertrouwensband op met coachees, waardoor we meestal vlot bij de kern kunnen komen. Als dat nodig is stimuleer ik hen om de complexiteit van een redenering terug te brengen naar de essentie. Op die manier help ik coachees de rode draad te vinden en gericht in actie te komen.”

Mijn talent als co-trainer: “Ik draag graag mijn steentje bij aan een veilige, vertrouwde leeromgeving, waarin ieder op zijn eigen wijze tot ontplooiing kan komen. We zijn tenslotte allemaal uniek. Mijn feedback is zorgvuldig en genuanceerd. Je iets nieuws eigen maken is niet alleen hard werken, maar ook veel plezier hebben samen. Fouten maken mag; daar leer je het meeste van, en wat je daar vervolgens mee doet is waar het echt om draait. Vergeet verder niet om ook te kijken naar wat al wél goed gaat. Die mildheid breng ik over op studenten.”

Mijn binding met Balansgroep: “Ik heb zelf ondervonden dat de opleiding tot professioneel coach van Balansgroep een boost geeft aan je ontwikkeling. Intensief en verrijkend; dat gun ik anderen ook!"

Quote: “Herontdek het kind in jezelf en zorg er goed voor.”