Willemien van Hylckama Vlieg

Willemien van Hylckama Vlieg (1977) is zelfstandig coach en sinds het najaar van 2017 eigenaar van Coachpraktijk Vlieg in Leiden. Daarnaast is ze aan Balansgroep verbonden als co-trainer en studiecoach bij de registeropleiding tot Professioneel Coach.

Achtergrond:

Ik kom van origine uit de provincie Groningen maar woon inmiddels al bijna 20 jaar in Leiden. Naast de werkzaamheden van mijn eigen coachpraktijk, heb ik nog een parttime baan als radiotherapeutisch laborant in het LUMC. Van jongs af aan heeft mijn interesse al gelegen bij de vraag: waarom doet een mens wat hij doet? Ik heb daarom naast mijn werk in het ziekenhuis verschillende opleidingen gevolgd, o.a. Toegepaste psychologie, opleiding tot hartcoherentie-coach (reguleren van stressreacties d.m.v. biofeedback) en de post-hbo-opleiding Life & Loopbaancoach. Verder bekwaam ik mij tot gecertificeerd TMA-professional.

Mijn talent als trainer:

mijn talent als trainer

Mijn talent als coach:

Wat cliënten mij teruggeven is dat ze zichzelf kunnen zijn bij mij. Dat ik zonder oordelend te zijn in alle rust naar hen luister. Ik geef hen de ruimte om eerlijk naar zichzelf te kijken, met al hun (eigen)aardigheden. Even in te zoomen op wie je écht bent om vervolgens verder te werken aan persoonlijke ontwikkeling. Mensen hierin kunnen ondersteunen is voor mij het allerleukste wat er is.
Vier woorden die mij als coach typeren zijn: oprecht, open, betrouwbaar en ontwikkelingsgericht.

Mijn talent als organisatiecoach:

mijn talent als organisatiecoach

Mijn talent als docent:

mijn talent als docent

Mijn talent als co-trainer:

Ik creëer een veilige omgeving waarin studenten in alle vrijheid zich kunnen bekwamen in verschillende coachtools en kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Ik moedig studenten aan om vooral veel te oefenen (en te stuntelen) in de praktijk, omdat dit juist zo leerzaam is. Uiteraard altijd met een flinke dosis humor.

Beschrijving als coach:

beschrijving als coach

Mijn binding met balansgroep:

Ik heb de post-hbo-opleiding tot Life & Loopbaancoach gevolgd bij Balansgroep. Een kwalitatief zeer goede opleiding die mij veel heeft gebracht zowel op professioneel vlak als op het gebied van mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Het is voor mij een voorrecht dat ik nu als co-trainer en studiecoach studenten kan begeleiden gedurende hun opleiding.

Quote:

‘Zaken die raken helpen je verder.’

Specialisaties:

specialisaties

Doelgroep:

doelgroep

Werkgebied:

werkgebied

Menu