Leonieke Osinga

Leonieke (1978) is werkzaam als zelfstandig coach, trainer en docent. Ze is tevens de oprichtster van de mBIT Coach Academy. Daarnaast is ze aan Balansgroep verbonden als co-trainer en studiecoach bij de Registeropleiding tot Professioneel Coach.

Achtergrond:

“Met veel plezier heb ik de afgelopen 20 jaar onder andere bij grote multinationals als Heinz, Coca-Cola en Accenture invulling gegeven aan mijn loopbaan. Mijn brede interesse heeft me onder meer langs Sales, Marketing, Communicatie, HR en Business Development geleid. Hoewel de dynamische aspecten van commerciële organisaties me altijd enorm hebben aangesproken, zijn het bovenal de mensen geweest die me altijd hebben gefascineerd. Als Senior Manager en leidinggevende heb ik het voorrecht gehad veel te mogen betekenen in de ontwikkeling van medewerkers. Talenten tot bloei laten komen, kwaliteiten verder ontwikkelen, aandachtspunten adresseren en mensen naar de juiste volgende rol begeleiden. Kortom, mensen (weer) in hun kracht zetten! Inspireren en motiveren, vanzelfsprekend vanuit oprechte betrokkenheid en persoonlijke aandacht. Inmiddels heb ik me daar zelfs volledig op toegelegd als trainer en coach.”

Mijn talent als trainer:

mijn talent als trainer

Mijn talent als coach:

“Horen wat niet gezegd wordt en zien wat niet getoond wordt, dat is waar ik sterk in ben. Ik kan me goed in anderen verplaatsen en daardoor snel inschatten wat voor iedere coachee individueel de juiste invulling en benadering is. Daarbij vertrouwen geven, bemoedigen en waar nodig ook confronteren en uitdagen. Altijd met respect en vanzelfsprekend zonder te (ver-)oordelen. Duidelijk, gestructureerd, eerlijk, warm en respectvol is wat ik vaak als feedback terug krijg van mijn coachees.”

Mijn talent als organisatiecoach:

mijn talent als organisatiecoach

Mijn talent als docent:

mijn talent als docent

Mijn talent als co-trainer:

“Mijn passie om kennis te delen en concreet iets te betekenen in de ontwikkeling – en daarmee vaak ook het welzijn – van mensen is wat mij drijft. Als co-trainer en studiecoach heb ik oog voor de individuele student en verzorg ik gerichte constructieve feedback. Mijn begeleiding tijdens de opleiding kenmerkt zich door persoonlijke aandacht, empathie, enthousiasme en een gezonde dosis humor.”

Beschrijving als coach:

beschrijving als coach

Mijn binding met balansgroep:

“De combinatie van les- en praktijkdagen bij Balansgroep is enorm waardevol en zorgt ervoor dat het geleerde beter beklijft. Je leert immers het meest door het te doen. Het feit dat studenten tijdens de opleiding zowel de rol van coach als coachee vervullen, maakt dat ze enerzijds direct praktijkervaring als coach opdoen en anderzijds de diepgang en het effect van de diverse opdrachten en methodieken als coachee ervaren. De professionele (co-)trainers maken het geheel compleet. Studenten van Balansgroep maken dus niet alleen een professionele, maar zeker ook een persoonlijke ontwikkeling door. Geweldig om daaraan te mogen bijdragen.”

Quote:

“Progressie voor Perfectie”

Specialisaties:

specialisaties

Doelgroep:

doelgroep

Werkgebied:

werkgebied

Menu