Helga Wilpshaar

Helga Wilpshaar heeft een eigen coachpraktijk in Veenendaal (CenTalent Coaching & Talentmanagement) en is werkzaam als Life- en loopbaancoach. Ze is verbonden aan Balansgroep als co-trainer en studiecoach bij de Registeropleiding tot professioneel coach.

Achtergrond:

“Na de middelbare school ben ik naar het buitenland vertrokken en heb ik in diverse landen gewoond en gewerkt. Het leukste vond ik het werken met mensen met allerlei verschillende achtergronden. Eenmaal terug in Nederland ben ik in het HR-werkveld aan de slag gegaan, zowel in ondersteunende als adviserende functies. Ook in dit vakgebied trokken mij de mensgerichte taken, zoals het coachen van medewerkers en teams, het meest. Ik kijk graag naar de mogelijkheden van mensen en het boeit mij om mensen te zien ontwikkelen. Daarom heb ik enkele jaren geleden de stap genomen om mij nog meer op het coachen te gaan richten en heb ik de Post HBO Registeropleiding tot Professioneel Coach bij Balansgroep gevolgd. Tevens ben ik gecertificeerd DISC- & TMA-professional.”

Mijn talent als trainer:

mijn talent als trainer

Mijn talent als coach:

“Als coach straal ik rust uit en ben ik een actieve luisteraar. Ik geef mensen de ruimte om zichzelf te laten zien, hen inzicht te laten krijgen in patronen en hen te laten ontdekken wat goed bij hen past. Ik zoek steeds naar verbanden of tegenstellingen en bedenk wat ik kan inzetten om iemand verder te helpen bij zijn ontwikkeling. Ik bied mensen structuur in hun denken. Ik hou mensen een spiegel voor en motiveer ze om stappen te maken naar verandering. Na elke sessie gaan ze met een positief gevoel, nieuwe inzichten en vol energie naar huis.”

Mijn talent als organisatiecoach:

mijn talent als organisatiecoach

Mijn talent als docent:

mijn talent als docent

Mijn talent als co-trainer:

“Een veilige omgeving is een voorwaarde voor ontwikkeling. Door mij op de talenten en kwaliteiten van mensen te richten ontstaat hiervoor ruimte. Studenten mogen fouten maken en veel vragen stellen. Iedere student ontwikkelt zichzelf tot coach vanuit zijn eigen persoonlijkheid en zal daarmee ook verschillende doelgroepen aanspreken. Ik vind het een voorrecht om mensen te begeleiden bij deze zoektocht.”

Beschrijving als coach:

beschrijving als coach

Mijn binding met balansgroep:

“In mijn werk als HR adviseur coachte ik mensen vooral intuïtief. Ik had meer behoefte aan kennis en vaardigheden en daarom heb ik de Registeropleiding tot Professioneel Coach gevolgd en aansluitend de opleiding tot TMA Professional. Het plezier, waarmee ik deze opleidingen zelf heb gedaan, breng ik graag over op anderen. De opleidingen van Balansgroep zijn een mooie mix van theorie en oefenen in de praktijk. Bovendien wordt de opleiding steeds afgestemd op nieuwe ontwikkelingen in het vak. Na afloop van de opleiding heb je een brede basis van kennis en ervaring opgedaan om als coach zelfverzekerd mee aan de slag te kunnen.”

Quote:

“Wie zijn dromen, waarden en talenten inzet als kompas, vindt plezier en voldoening.”

Specialisaties:

specialisaties

Doelgroep:

doelgroep

Werkgebied:

werkgebied

Menu