Het STAP-budget en andere subsidies

Wist je dat je als werkende of werkzoekende jaarlijks een beroep kunt doen op STAP-budget voor scholing en ontwikkeling? De subsidie STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Alle coachopleidingen van Balansgroep vallen onder het STAP-budget.

Wat is de STAP-subsidie?

Iedere werkende of werkzoekende in Nederland komt in aanmerking voor STAP-budget ter waarde van € 1.000. Dit opleidingsbudget mag worden ingezet voor de eigen ontwikkeling. Eens per twee maanden krijgt men de mogelijkheid zich in te schrijven voor het STAP-budget, dat mag worden geïnvesteerd in een opleiding naar keuze. Balansgroep helpt je bij de aanvraag van het STAP-budget met een opleiding die aansluit op jouw doelen.
Goed om te weten; Als je een opleidingsburget tot je beschikking hebt van je werkgever, dat niet toereikend is om de gehel opleiding te betalen, kan je dit aanvullen met het
STAP-budget.

Het STAP-budget aanvragen in vier stappen

  • Kies een opleiding bij Balansgroep met inbegrip van het STAP-budget en schrijf je vrijblijvend in. Vink aan op het inschrijfformulier dat je gebruik wenst te maken van het STAP-budget en dat de inschrijving onder voorbehoud is van het ontvangen van de STAP-subsidie.
  • Je ontvangt voor het betreffende inschrijvingstijdvak een STAP-aanmeldingsbewijs waarmee je het STAP-budget kunt aanvragen.
  • Zodra het STAP-budget tijdvak voor inschrijving open is, kan je bij het STAP-portaal van het UWV de aanvraag indienen. Zorg dat je er op tijd bij bent, op is op.
  • Is het STAP-budget toegekend? Dan is je inschrijving definitief en kun je starten met jouw opleiding.

Scholingsovereenkomst met het UWV

Het UWV stelt budgetten van maximaal € 5.000,- beschikbaar voor de financiering van scholingstrajecten voor hun klanten met een arbeidsongeschiktheidsuitkering, een ziektewetuitkering en een werkloosheidsuitkering. Balansgroep heeft een scholingsovereenkomst met het UWV gesloten, waardoor het mogelijk wordt om een scholing bij ons te volgen als je tot één van deze doelgroepen behoort. Informeer bij het UWV over de mogelijkheden.

Regionale subsidies

Sommige steden en provincies geven subsidie bij het volgen van een beroepsgerichte opleiding. Hier volgen wat voorbeelden: upgradejezelfregiozwolle.nl en groeivooruit.nl


Het NRTO-keurmerk: erkenning voor kwaliteit en professionaliteitEuropean Mentoring & Coaching CouncilNederlandse orde van BeroepscoachesCentrum Post Initieel Onderwijs NederlandCentraal Register Kort BeroepsonderwijsKTNO registratie en toetsingsinstituut