Praktische informatie

Accreditatie

De Opleiding Vitaliteitscoach is geaccrediteerd door de KTNO, Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen. Op basis van deze accreditatie kan je je als vitaliteitscoach aansluiten bij een beroepsvereniging zoals de KTNO en zullen consulten van de vitaliteitscoach (gedeeltelijk) vergoed door een groot aantal zorgverzekeraars.Een voorwaarde is wel dat de vitaliteitcoach het diploma medische kennis op HBO niveau heeft behaald.

Studiebelasting

Voor de totale opleiding kun je uitgaan van 977 uur, inclusief de lesdagen, het bestuderen van het lesmateriaal, het uitvoeren van coachtrajecten, het maken van verslagen en intervisie.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Voor HBO-professionals, zoals coaches, re-integratieconsulenten, haptonomen, psychologen, therapeuten, leerkrachten, leidinggevenden en anderen die affiniteit hebben met vitaliteitsbegeleiding.

Certificaten en diploma

Je ontvangt het diploma Vitaliteitscoach nadat je met goed gevolg de deelcertificaten van de 4 modules behaald hebt. De accreditatie is aangevraagd bij de KTNO . Om voor de registratie bij de beroepsvereniging KTNO in aanmerking te komen, moet je, naast het diploma Vitaliteitscoach, ook beschikken over een diploma medische kennis op HBO-niveau.

Data en tijden

De opleiding bestaat uit 4 modules. Het is mogelijk om losse modules te volgen of de opleiding over 2 jaar te spreiden. De opleiding start 1x per jaar. Coaches, trainers en psychologen kunnen vrijstelling ontvangen voor module 1. Voor actuele lesdata zie onze opleidingskalender.

Open dag

Natuurlijk wil je een duidelijk beeld hebben van de opleiding waarvoor je je aanmeldt. Wij doen er tijdens de open dagen alles aan om jou een helder beeld te geven van de inhoud en sfeer van onze opleidingen, met een presentatie en een workshop. Een bezoek aan een van onze open dagen geeft antwoord op veel gestelde vragen. Je bent van harte welkom op een van de open dagen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel vragen we je je van tevoren aan te melden met het inschrijfformulier.

Kennismaken en aanmelden

Meer weten? Bel of mail ons, of maak een afspraak voor een kosteloos intakegesprek. Van beide kanten wordt dan bekeken of de opleiding een passende keuze is.

Kosten

De kosten per module zijn:

  • Module 1: Coach Basics: € 2.790,-
  • Module 2: Stresscounselling: € 1175,-
  • Module 3: Voedingsdeskundige op HBO niveau:  € 540,-
  • Module 4: Fysieke en emotionele balans €1690,-

Dit is inclusief handboek, werkbladen, examen en luncharrangement, exclusief verplichte boeken.

Er zijn soms mogelijkheden om de opleiding geheel of gedeeltelijk betaald te krijgen via de werkgever of het UWV.

Fiscale aftrek opleidingen

In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor fiscale aftrek van kosten voor opleidingen.

Meer informatie

Startdata

Zie onze opleidingskalender.

Trainers

Christine Bekkenkamp, Nobco gecertificeerd coach, vitaliteitscoach
natuurgeneeskundig therapeut, trainer.

Locatie

Landgoed de Kraaybeekerhof, Diederichslaan 25, 3971 PA Driebergen
knop1