Coachopleiding

Om als coach intensief te kunnen samenwerken en mensen daadwerkelijk te kunnen stimuleren is het belangrijk dat je over verschillende vaardigheden en competenties beschikt. Coaching is wezenlijk iets anders dan het motiveren van mensen of mensen helpen bij het aanleren van vaardigheden. Balansgroep biedt een compleet pakket aan waarmee je direct na de opleiding aan de slag kunt. Na de opleiding heb je een stevige basis ontwikkeld in je kennis over coaching. Coaching vindt op vele plekken plaats, maar elke situatie vraagt om een ander coachtraject. Om goede, gespecialiseerde coaching te kunnen bieden heeft Balansgroep verschillende opleidingen ontwikkeld. Hieronder een overzicht van alle coachopleidingen.

coachopleidingen

Begeleiding op het gebied van leven en werk:

Begeleiding op het gebied van voeding, beweging en ontspanning:

Begeleiding op het gebied van relaties:

Begeleiding van organisaties en teams:

Werkwijze Balansgroep coachopleidingen

Alle Balansgroep coachopleidingen hebben een stevige theoretische basis. Naast het ontwikkelen van kennis en vaardigheden besteden wij veel aandacht aan feedback en reflectie. Wij werken bij alle coachopleidingen volgens de ethische gedragscode van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

Ervarings- en praktijkgericht leren

Wij vinden dat ervaringsgericht leren de beste manier is om het vak van coach onder de knie te krijgen. Daarom maken wij in onze opleidingen veel gebruik van demonstratiesessies, rollenspelen – vaak met acteurs-  en minisessies.

Om praktijkervaring op te doen voeren onze cursisten tijdens de opleiding drie volledige coachtrajecten uit. Daarbij worden zij intensief begeleid door een trainer of studiecoach, die feedback en tips geeft.

Mogelijkheid om te specialiseren

Uit onze eenjarige opleidingen zijn prachtige meerjarige leerroutes samen te stellen die mogelijkheid bieden tot professionalisering en specialisatie. Soms kiezen cursisten er voor om twee opleidingen in een jaar te doen, vooral als zij snel aan de slag willen als gespecialiseerd coach.

Kennis maken en inschrijven

Wil je meer weten over een coachopleiding van Balansgroep? We hebben regelmatig een Open dag. Tijdens deze dag ontvang je uitgebreide informatie over de verschillende coachopleidingen. De Open dag bestaat uit een presentatie en een workshop. Daarnaast kan je kennis maken met trainers en cursisten.

 

Inschrijven

Ben je er al uit en wil je je direct inschrijven? Vul dan het inschrijfformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Op de pagina van elke opleiding staat een link naar het bijbehorende inschrijfformulier.